IRON MAN 70.3 BARCELONA DANKZIJ NOXS

 

 

Na 14 maanden van personal training sessies was de grote dag op zondag 18 mei 2014 in Barcelona dan eindelijk aangebroken.

IRON MAN 70.3 (1.9 KM ZWEMMEN / 90.1 KM FIETSEN / 21.1 KM LOPEN)

Bertie van Rooij en John van den Berg hebben zich onder begeleiding van Marcel Coolen NOXS voorbereid naar deze geweldige uitdaging. De wedstrijd was zwaar en afzien maar ook zeker genieten. Na de finish in een hele mooie tijd van 6.53.10 kunnen de heren trots zijn op deze geweldige prestatie.

John van den Berg Leeftijd: 44 jaar

Je kunt altijd meer als je denkt

We weten allemaal dat bewegen en gezond eten goed voor je is. Maar we weten ook allemaal dat je consequent moet zijn om iedere week tijd vrij te maken om te gaan sporten. Laat staan wanneer je doelen wilt bereiken die voorheen bijna niet realistisch te benoemen zijn. Zo kijk ik kort even terug naar de laatste 14 maanden. Doel is helder “Iron man 70.3 in Barcelona, mei 2014.

Daar ik een vrij druk leven heb met een baan van meer dan 60 uur per week, gelukkig getrouwd ben en 2 kinderen heb, heb ik mezelf nogal een uitdagend doel gesteld. Een Personal Trainer zoals Marcel Coolen (NOX-S.nl) die je begeleidt is dan ideaal of bijna noodzakelijk te noemen.

Het doel is duidelijk en de afspraak staat. Er zijn nog 14 maanden te gaan. Als 1ste moet er een wielrenfiets en een wetsuite gekocht gaan worden daar ik beide activiteiten nog nooit gedaan heb (fietsen alleen op en neer naar de bakker en het zwemmen beperkte zich tot het overgooien van een bal met de kids J). Verkennend zijn we de verschillende disciplines zoals het zwemmen, fietsen en lopen gaan oppakken zodat we er bekend mee werden. Vervolgens werden er schema’s opgesteld die ook mogelijk waren om op te volgen. De laatste maanden voor de wedstrijd werden de verschillende activiteiten met regelmaat samengevoegd om vertrouwd te raken met de opeenvolgende activiteiten.

18 mei 2014 de grote dag is aangebroken. Start sein werd gegeven om 07:18 in de ochtend voor het zwemmen. Tijdens alle 3 de activiteiten hield Marcel Coolen die uiteraard zelf meedoet alles goed in de gaten en had oog voor mijn persoonlijke voortgang. Met regelmaat adviseerde hij te versnellen of in te houden en te eten en of te drinken. 6 uur en 53 minuten later finishte we met een glimlach.

Mijn trainer Marcel zorgde niet alleen voor een stok achter de deur, ook zijn de trainingen veel efficiënter, effectiever en leuker waardoor wij het bijna onmogelijke toch mogelijk heb gemaakt. Marcel zonder jou ondersteuning en het op een leuke manier stellen en realiseren van de stappen naar mijn doel heb ik dit kunnen realiseren.

Marcel bedankt

En ja je kunt altijd (30%) meer dan denkt. Wat is onze volgende uitdaging?

Bertie van Rooij, ondernemer Leeftijd: 45, getrouwd, 3 kinderen

Als ondernemer ben je dag en nacht bezig met de ontwikkeling van je bedrijf. Om je functie optimaal uit te voeren dienen lichaam en geest in topconditie te zijn. Echter door de drukke agenda ben je snel geneigd de conditie van je lichaam te verwaarlozen. De drempel om aan je conditie te werken wordt alsmaar hoger. Je beperkt jezelf door alleen nog maar te praten over de sporten en prestaties die je in het verleden hebt beoefend en behaald.

Na bijna 10 jaar niet aan sport te hebben gedaan (m.u.v. de welbekende netwerksportdagen, welke gedomineerd worden door praatjes aan de bar) kwam ik in contact met NOXS in de persoon van Marcel Coolen. Marcel wist mij op een bijzondere manier te motiveren om weer aan mijn conditie te werken. Na enkele maanden mee te hebben gedraaid met het NOXS-programma kwam hij met het idee om toe te trainen naar een halve Iron Man. Op dat moment dacht ik “die man is gek”. Desalniettemin heb ik mijzelf laten overtuigen door zijn positiviteit en planning hiernaartoe te werken. Hij garandeerde mij dat deze sportieve uitdaging absoluut haalbaar was. De enige eis die hij hieraan stelde, vanuit mijn kant, was NOXS (No X-cuse Sports).

Op 18 mei 2014 was het al zover. Na maanden van intensieve begeleiding, hard trainen, maar bovenal veel voldoening en plezier, was het dan zover. 1,9 km zwemmen in zee, 90,1 km fietsen in de bergen en afsluiten met 21,1 km. hardlopen was de ultieme uitdaging waar wij 14 maanden naar hebben toe getraind.

Een inspanning die ik in mijn beste verhalen voor die tijd aan de bar niet eens voor mogelijk had gehouden, werd volbracht in 6 uur 53 minuten en 10 seconden. Een prestatie van formaat welke naar meer smaakt.

Ik ben Marcel dan ook enorm dankbaar voor zijn begeleiding en volharding en kijk nu al uit naar de volgende sportieve uitdaging.

 

 

:

NO X-cuse Sports | Harenseweg 7a | 5321 HH Hedel | tel 06-41996530 | info@nox-s.nl

  © NO X-cuse Sports |  Contact | Algemene voorwaarden